Hívj minket! + 36-30 263-8940

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban leírjuk a válaszokat gyakran ismételt kérdésekre. Reméljük, hogy esetleges információhiány esetén itt megtalálod a szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseidre a választ.
Amennyiben mégsem így lenne, fordulj hozzánk elérhetőségeink bármelyikén!

általános kérdések

Magánszemély vagyok, szeretnék egy saját domaint és hozzá tárhelyet, amire a blogomat el tudom helyezni. Mit javasoltok, mennyibe kerül és mit kell tennem?

Ha sikerült kiválasztanod a domain nevét és nem foglalt, máris megrendelheted tőlünk.
Töltsd ki a megfelelő domain igénylő nyomtatványt és küldd el nekünk!
A részleteket itt találod.
Tárhely tekintetében át kell gondolnod pár dolgot:
Mi a célod a weboldaladdal, blogoddal, azaz milyen tartalmakat szeretnél rá feltölteni, szeretnéd-e aktívan használni a szolgáltatásunkhoz kínált email fiókodat stb.
Átlagos felhasználási módok esetén általában elég a “kezdő csomagunk”. De ha sok, nagyméretű képet vagy fájlt tervezel a blogra tenni, valamint a levelezésedben is nagyobb adatforgalom várható, akkor gondolkodhatsz az eggyel nagyobb kategóriában is.

Magánszemély vagyok és már van blogom ingyenes szolgáltatónál, de szeretnék saját, önálló honlapot. Tudtok ebben segíteni?

Igen, természetesen tudunk segíteni!
Először is az egyedi, saját domain beszerzésének lépéseit követve igényelj saját domaint nálunk.
A domain mellett tárhelyre is szükséged lesz, hiszen valahol tárolnod kell az internetes oldal tartalmát: anyagait, képeit stb.
Amennyiben meg szeretnéd jeleníteni a már futó blogod tartalmát is az új helyen, mindenképpen keress minket és kérj egyedi ajánlatot!

Kis cégem van, vállakozó vagyok. Szeretnék egy saját weboldalt, hogy tájékoztassam az ügyfeleimet és elérjenek az interneten is!

Ebben az esetben domainre és tárhelyre lesz szükséged. Kövesd a domain aloldalon leírtakat, igényeld a neked megfelelő céges domain típust.

Az igényeidtől függően tudunk majd számodra megfelelő méretű tárhelyet és egyéb szolgáltatást kínálni, ezért azt javasoljuk, mindenképpen keress meg minket elérhetőségeink bármelyikén!

Telefonálj, írj vagy üzenj!

tárhely azaz webhost

Mi az a tárhely és mire tudom használni?

A tárhely egy szerveren létrehozott, számodra “elkülönített” lemez terület..

Itt tárolhatod adataidat, elektronikus levelezésedet intézheted róla, feltöltheted rá a honlapod anyagait, valamint a honlap futtatásához szükséges környezetet is telepítheted ide.

Pontosan mit kapok ha tárhelyet veszek nálatok?

A szolgáltatási csomagok részletes leírását megtalálod a honlapunk webhost aloldalán.

Amennyiben személyre szabott ajánlatot szeretnél, írj vagy telefonálj!

domain

Mi az a domain?

A domain név vagy tartomány név a számítógépek azonosítására szolgáló névtartomány.
Minden, az internetre csatlakozó számítógépnek azonosítója, ún. IP-címe van. A számítógépek közötti kommunikáció ezen címek között zajlik. A domain nevek valójában ezeket a nehezen megjegyezhető IP-címeket teszik könnyen megjegyezhetővé, egyben egyedivé.
A domaineket DNS névszerverek tartják számon és böngészés alkalmával párosítják azokat a hozzájuk tartozó IP-címmel. Amennyiben a domain mögött világhálós tartalom (honlap) van, a domainhez tartozó, tárhelyen lévő kezdőlapot a szerver kiszolgálója elküldi a világháló segítségével a böngésző számítógépére és a honlap megjelenik a monitoron.

Mit tegyek ha saját domaint szeretnék vásárolni?

 1. Az első lépés legyen az, hogy ellenőrzöd, az általad választott domain szabad-e.
  Ezt itt teheted meg: domain név szabad-e

  Amennyiben más még nem vásárolta meg a választott internetes azonosító címet, tovább léphetsz a regisztrációs folyamatban.

 2. Ha magánszemélyként szeretnél domaint vásárolni, töltsd le a domain regisztrációs lap magánszemélyek részére nyomtatványt.
  Hogyha cégként vásárolnál web címet, töltsd le a domain regisztrációs lap cégek részére nyomtatványt.

 3. A második teendőd, hogy a kiválasztott szolgáltatásról töltsd ki az igénylőlapot, valamint a magánszemély esetén a Nyilatkozat személyi adatok hitelességéről című nyomtatványt.
  Céges megrendelés esetén a domain regisztrációs lap mellett szükségünk lesz a Cégbírósági végzés és aláírási címpéldány másolataira is.

 4. A kitöltött nyilatkozatokat és okmányokat juttasd el hozzánk!


 5. Egyedi domain igény esetén keress minket elérhetőségeink bármelyikén és beszéljük meg mit szeretnél!

Milyen hosszú lehet a domain nevem?

A domain név hossza 2-40 karakter lehet. Az előtagban számokat, valamint kötőjelet (ami nem lehet az előtag elején vagy végén, valamint két kötőjel egymás után) is használhatsz.

Mit tudtok tanácsolni a jó domain név kiválasztása terén?

Sokan és hosszan cikkeztek már a jó domain név kiválasztásáról. Ezzel az információ dömpinggel nem szeretnénk konkurálni.
Mindenképpen fontos szempont, hogy a weboldalad címe jól megjegyezhető legyen, valamint érdemes törekedni arra is, hogy ne legyen túl hosszú. Könnyen megjegyezhető, frappáns nevet válassz!

Érdemes átgondolnod kihez, mihez, miről szól a honlapod és melyik az a cím ami leginkább illik hozzád, a termékedhez, a szolgáltatásodhoz, a céljaidhoz…


Ugyanazt az előtagot több végződéssel is regisztrálhatod. A .hu végződés mellett számos további lehetőséged van, például .eu, .com, .net, .org, .info stb. Ezt is gondold át, melyik az igényeidnek megfelelő.

A domain név, amit szerettem volna megvásárolni foglalt. Mit tehetek?

A domain ellenőrzésekor, ha részletes keresést kérsz pontosan megtalálod az adott domain whois rekordját.
Ebben látható az, ki a domain használója, tulajdonosa és milyen elérhetőségi adatokat adott meg.
Ha meg szeretnéd venni tőle a domaint, őt kell megkeresned.


Ugyanaz az előtag több végződéssel is regisztrálható.
A .hu végződés mellett számos további lehetőség van, például .eu, .com, .net, .org, .info stb. Tehát lehet az is megoldás, hogy a választott előtagot megtartva, más végződést választassz.
Például: ezazenhonlapom.hu helyett ezazenhonlapom.eu

A másik megoldás, hogy új domain nevet találsz ki.

SSL szolgáltatások

Dióhéjban mit kell tudni az SSL szolgáltatásokról?

Az SSL (Secure Sockets Layer) egy szabványos technológia, ami biztonságos, titkosított kapcsolatot hoz létre a weboldal szervere és a böngésző használója között. Így az SSL biztosítja, hogy az ebben a kapcsolatban áramló információk ne kerülhessenek illetéktelenek “kezébe”.

Amennyiben egy weboldal biztonságos kapcsolatot hoz létre a web szerver és a böngészők között, a webhely címe a http helyett https előtaggal kezdődik. Emellett egy apró lakat ikon is jelzi a felhasználók felé ezt a fontos információt.

Kinek van erre szüksége és miért?

Valójában mindenkinek szüksége van erre!
  Biztonságos információcsere.
  Az SSl tanusítvánnyal rendelkező honlap látogatói biztosak lehetnek abban, hogy adataik nem kerülnek illetéktelen, harmadik fél kezébe.
  Jobb helyezés a találati listán.
  A Google besorolási rendszere is előnyben részesíti a biztonságos kapcsolatot kínáló oldalakat a többiekkel szemben.

Milyen előnyöket és hátrányokat érdemes figyelembe venni?

Előnyök
 1. A titkosított adatcsere, a biztonságos információ áramlás.
 2. Adathalászat elleni védelem.
 3. Biztonságos bankkártyás fizetés lehetősége.
 4. Megnövekedett látogatói bizalom.
 5. Jobb pozíció a Google kereső találati listájában.
Hátrányok
 1. Az SSL tanusítvány nem ingyenes. költség, amivel számolni kell.
 2. Az előfizetési díj időszakra szól, rendszeresen meg kell újítani.
  Ha a megújítás elmarad, a látogatók felé a böngésző jelzi, hogy a tanusítvány már nem érvényes.

Továbbra is kérdésed van? Keress minket elérhetőségeink bármelyikén!